Kurssit

Biisimentorointi

Teetkö musiikkia, mutta siitä on vaikea saada keneltäkään asiantuntevaa palautetta? Biisimentorointi on täsmäisku tähän tarpeeseen! Tuo biisisi ammattilaisraadille arvioitavaksi ja saa käytännönläheistä palautetta omista sävellyksistäsi ja sanoituksistasi.  Biisimentorointi toteutetaan pienryhmissä, jossa palautetta omaan tekemiseen on mahdollista saada myös vertaisilta. Osallistujana kuulet myös muiden tekijöiden kappaleet ja palautteet ja kurssilla on mahdollista verkostoitua muiden biisintekijöiden kanssa. …

Biisimentorointi Lue lisää »

Lauluntekemisen työkalupakki

LAULUNTEKEMISEN TYÖKALUPAKKI -kurssi antaa kattavan paketin laulunkirjoittamisesta. Kurssi pitää sisällään mm. seuraavia aiheita: laulun tasapaino, rakenne, harmonia, melodia, rytmiikka, sointiväri, lyriikka, laulun koukut, co-writing ja mitä tehdä, jos biisi ei toimi. Kouluttajana kurssilla toimii musiikin tohtori, pianisti-laulaja-lauluntekijä ja laulunkirjoituksen opettaja, Laura Sippola. Kurssi pitää sisällään kattavan ennakkoon äänitetyn video kokonaisuuden sekä laulunkirjoitustehtäviä. Kurssin videot aukeavat …

Lauluntekemisen työkalupakki Lue lisää »

Maksullinen kurssi testi

In dui magna, posuere eget, vestibulum et, tempor auctor, justo.. Proin magna. Suspendisse nisl elit, rhoncus eget, elementum ac, condimentum eget, diam. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos.

Laululyriikan ABC – Hieno naula!

Laululyriikan ABC -kurssi tarjoaa äärimmäisen kattavan paketin laululyriikasta ja sen tekemisestä. Kurssi pitää sisällään mm. seuraavia aiheita: laululyriikan erityispiirteet, kirjoittamisen vaiheet, laulun tehtävä, idea, aihe, teema, tyyli, sävy, osat, kokonaismuoto, koukut, tärppipaikat, mitta, riimi,tarina, draaman rakenne, kerronta, co-writing, vivuttaminen sekä keinoja laululyriikan tekoon ja inspiraation synnyttämiseen. Kouluttajana kurssilla toimii lyriikan ja laulunkirjoittamisen opettamisen legenda Heikki …

Laululyriikan ABC – Hieno naula! Lue lisää »

Musiikkialan mentorointipalvelu

Oletko musiikkialan tekijä, mutta sinun on vaikea hahmottaa, mihin suuntaan omaa tekemistä kannattaisi viedä? Rytmiakatemian musiikkialalle suunnattu mentorointipalvelu tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa toimintaa musiikkialan kokeneiden ammattilaisten johdolla. Mentorointi on prosessi ja yhteistyösuhde, joka pyrkii edistämään aktorin eli mentoroitavan osaamista ja oppimista, ammatillista kasvua sekä antamaan perspektiiviä urasuunnitteluun.  Mentorointi tapahtuu mentorin ydinosaamiseen mukaan 3-4 mentoroitavan eli …

Musiikkialan mentorointipalvelu Lue lisää »

Musiikkialan sopimukset

Onko mielikuvasi musiikkialan sopimuksista mystinen ja etäinen? Haluatko tietää, mitä levytyssopimus pitää sisällään ja kuinka keikoista kannattaa neuvotella? Entä mitä tarkoitetaan House Writer -sopimuksella?  Hae mukaan Musiikkialan sopimukset -kurssille! Sopimusten laatiminen ja sopimusneuvottelut tuntuvat usein erityisesti uran alkuvaiheessa haastavilta. Tämän kurssin tarkoituksena on kertoa musiikkialan ammattilaisten opastuksella käytännönläheisesti erilaisten sopimusten sisällöstä sekä havainnollistaa erilaisia neuvoteltavia …

Musiikkialan sopimukset Lue lisää »

Brändin kiteytys ja visualisointi

Mitä brändin rakentamisella tarkoitetaan? Mistä asioista artistibrändi koostuu ja kuinka omaa artistibrändiä on mahdollista kehittää? Entä miten oma musiikki ja artistius visualisoidaan ja kuinka omaa artistibrändiä ylläpidetään? Rytmiakatemian Brändin kiteytys ja visualisointi -kurssilla käsitellään brändin rakentamista artistin näkökulmasta. Mikäli olet musiikkia tekevä artisti ja suunnittelet uran rakentamista musiikkialalla, hae mukaan kurssille kehittämään omaa artistibrändiäsi! Kurssin …

Brändin kiteytys ja visualisointi Lue lisää »

Keikkatuotantoa käytännössä

Kiinnostaako oman keikan järjestäminen artistina tai yhtyeenä? Mitä eri osa-alueita on hyvä ottaa huomioon tapahtuman järjestämisessä? Miten artisti ja keikkapaikka kommunikoivat keskenään? Entä kuinka keikkatuotantoja toteutetaan käytännössä niin klubeilla, festivaaleilla kuin pienemmissä tapahtumissa? Hae mukaan Rytmiakatemian Keikkatuotantoa käytännössä -kurssille! Koulutuksessa käydään läpi keikkatuotannon vaiheet aina sopimuksen solmimisesta keikkapäivään ja jälkimarkkinointiin. Mikäli olet suunnittelemassa ja toteuttamassa …

Keikkatuotantoa käytännössä Lue lisää »

Sound Design

Hae mukaan Rytmiakatemian Sound Design -kurssille! Kurssilla tutustutaan äänisuunnitteluun digitaalisen musiikin tuotannon näkökulmasta. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa syntetisaattoreiden perustoiminnot soundien luomisessa, efektointi, miksaaminen ja taajuusalueiden sekä stereokuvan huomioon ottaminen äänikokonaisuuden luomisessa. Lisäksi keskustellaan täysin uuden äänimateriaalin käyttämisestä: sen tallentamisesta luonnossa ja tuomisesta digitaaliseen ympäristöön muokattavaksi, sekä kappaleiden tuottamisesta aluksi demosoundein ja loppuvaiheessa niiden vaihtamisesta …

Sound Design Lue lisää »

Tracker-tuotanto

Rytmiakatemian Tracker-tuotanto -kurssi tarjoaa konkreettisin esimerkein opetusta siitä, miten tehdä kaupallisesti laadukas pop-tuotanto. Kouluttajana kurssilla toimii alan huippuosaaja Mikko Tamminen. Kouluttajasta lisätietoa löydät opettajaesittelystä alempana. Kurssilla käydään läpi esimerkki kappaleen vaiheet demosta valmiiksi, hyvin soivaksi tuotteeksi. Videomateriaali on konkreettista ja vaihe vaiheelta etenevää. Alustana kurssilla on käytössä Logic Pro X -ohjelmisto. Opiskelijalla olisi hyvä olla …

Tracker-tuotanto Lue lisää »

Miksaamisen perusteet

Oletko kiinnostunut musiikin miksaamisesta, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Mitä erilaisia vaiheita miksaukseen yleensä kuuluu ja miten eri instrumentteja käsitellään? Entä miten esimerkiksi kompressoria ja ekvalisaattoria käytetään?  Olet sitten musiikintekijä, bändin jäsen tai ääniteknologiasta kiinnostunut ja haluat laajentaa osaamistasi miksaamisen puolelle, tämä kurssi on juuri sinua varten! Kurssilla käydään nimensä mukaisesti vaihe vaiheelta läpi miksaamisen …

Miksaamisen perusteet Lue lisää »

Äänittämisen perusteet

Oletko kiinnostunut oman musiikin äänittämisestä? Haluatko tietää, millaista laitteistoa tarvitset äänityksen toteuttamiseen? Entä haluatko oppia, miten erilaiset bändisoittimet mikitetään äänitystä varten halutun lopputuloksen saavuttamiseksi?  Hae mukaan Äänittämisen perusteet -kurssille! Kurssin tarkoituksena on havainnollistaa käytännönläheisesti, miten ja millaisella laitteistolla erilaisten instrumenttien äänittäminen tapahtuu oikeaoppisesti. Kurssilla käydään läpi muun muassa tila ja akustointi, erilaiset mikrofonit ja kytkennät, …

Äänittämisen perusteet Lue lisää »

DAW haltuun – Logic Pro X

Rytmiakatemian Logic Pro X perusteet -kurssilla tutustutaan musiikin tekemiseen kyseisellä ohjelmalla. Kouluttajana kurssilla toimii tuottaja Toni Kurkimäki. Kouluttajasta lisätietoa löydät opettajaesittelystä alempana. Kurssilla esitellään Applen tietokoneille saatavilla oleva Logic Pro X, yksi suosituimmista musiikinteko-ohjelmistoista. Logicilla voi tehdä mitä tahansa musiikkia, äänittää, jälkikäsitellä äänitiedostoja, miksata ja masteroida ääntä. Kurssilla aloitetaan aivan alusta, eikä aikaisempaa kokemusta ohjelmasta vaadita. Käsiteltävät asiat ovat …

DAW haltuun – Logic Pro X Lue lisää »

Online Biisileiri

Online biisileirillä opiskelija tutustuu co-write-työtapaan asiantuntijakouluttajien ohjauksessa. Erityispainotus kurssilla on musiikin tekemisen ryhmätyötaitojen opiskelussa sekä laulun kirjoittamisen perusteisiin tutustumisessa. Biisileirillä tehdään kappaleita artisteille ja se toteutetaan täysin online-muodossa uusia työskentelytapoja testaten. Kurssin tavoitteet  Opintojakson jälkeen opiskelijalla on realistinen kuva co-writing työskentelystä, yhteistyökumppanien kanssa kanssakäymisestä ja omista vahvuuksistaan ryhmätyöntekijänä.  Kurssin toteutus  Kurssi toteutetaan etänä Zoom-palvelun välityksellä …

Online Biisileiri Lue lisää »

Samplaus

Rytmiakatemian Samplaus -kurssilla perehdytään samplaamiseen musiikin tuottamisen tekniikkana. Kouluttajana kurssilla toimii tuottaja Toni Kurkimäki. Kouluttajasta lisätietoa löydät opettajaesittelystä alempana. Kurssilla esitellään samplaaminen hyödyllisenä taitona, jolla voi tuoda omaan musiikkiinsa uniikkia soundia. Samplaamalla voi muokata uutta tai olemassaolevista äänitteistä peräisin olevaa äänimateriaalia ja löytää uutta inspiraatiota musiikkiin sekä erottua ns. perussoundeista erottuvalla sampleilla. Käsiteltäviä aiheita ovat …

Samplaus Lue lisää »

Sovituksen perusteet

Rytmiakatemian Sovituksen perusteet -kurssi tarjoaa konkreettisin esimerkein opetusta siitä, mitä sovittaminen on, miten sitä tehdään, miksi sitä tehdään ja mikä on sovittamista. Lisäksi kurssilla tutustutaan sovittamiseen ammattina ja käsitellään sovittamiseen liittyviä tekijänoikeusasioita. Voit katsoa kurssin aihealueet Kurssi sisältö osiosta (sivun lopussa). Kouluttajana kurssilla toimii alan huippuosaaja, Mikko Pellinen. Kouluttajasta lisätietoa löydät opettaja esittelystä alempana. Kurssin videot aukeavat …

Sovituksen perusteet Lue lisää »

Julkaisun promootio ja markkinointi

Kurssin sisältö Tuntuuko musiikin julkaisuprosessi monimutkaiselta ja ylitsepääsemättömältä? Kuulostaako aggregaattori, ISRC-koodi ja kataloginumero kryptiseltä sananhelinältä? Entä miten saan huomiota omalle julkaisulleni? Haluatko oppia markkinoimaan omaa musiikkiasi, kuten promootion ammattilaiset? Hae mukaan Julkaisun promootio ja markkinointi -kurssille! Koulutuksessa käydään läpi muun muassa omakustanteisen äänitteen julkaisuprosessin tekniset toimenpiteet, perustiedot teokseen ja äänitteeseen liittyvistä tekijänoikeuksista sekä julkaisun visuaalisen …

Julkaisun promootio ja markkinointi Lue lisää »