Musiikkialan sopimukset

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Current Status
Not Enrolled
Price
Suljettu
Get Started

Kurssin kuvaus

Onko mielikuvasi musiikkialan sopimuksista mystinen ja etäinen? Haluatko tietää, mitä levytyssopimus pitää sisällään ja kuinka keikoista kannattaa neuvotella? Entä mitä tarkoitetaan House Writer -sopimuksella? 

Hae mukaan Musiikkialan sopimukset -kurssille! Sopimusten laatiminen ja sopimusneuvottelut tuntuvat usein erityisesti uran alkuvaiheessa haastavilta. Tämän kurssin tarkoituksena on kertoa musiikkialan ammattilaisten opastuksella käytännönläheisesti erilaisten sopimusten sisällöstä sekä havainnollistaa erilaisia neuvoteltavia asioita sekä kirjallisen sopimuksen hyötyjä.

Kurssin sisältö palvelee niin artisteja, musiikintekijöitä kuin musiikkibisneksestä kiinnostuneita henkilöitä. Kurssilla käydään läpi erilaisia musiikkialan sopimuksia, kuten erilaiset levytyssopimustyypit, house writer -sopimus sekä keikkamyynti- ja esiintymissopimukset. 

Kurssin tavoitteet 

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistunut saa käsityksen siitä, mitä asioita erilaiset musiikkialan sopimukset pitävät sisällään ja minkälaisista asioista on hyvä neuvotella sopimustilanteissa. 

Kurssin toteutus 

Kurssille voi hakea kuka tahansa Etelä-Pohjanmaalla asuva musiikkialasta kiinnostunut henkilö eli erillistä pohjakoulutusta ei vaadita. Sisältö on suunnattu erityisesti artisteille, musiikintekijöille sekä musiikkibisneksestä kiinnostuneille tai alalla jo työskenteleville henkilöille. Opiskelijat laativat itselleen esiintymissopimus -pohjan, johon he saavat kommentit kouluttajalta. 

Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja, jotka on jaettu kolmeen osioon kouluttajien ja käsiteltävien aihealueiden mukaisesti. Lisäksi kurssi sisältää aikataulutettuja interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joilla opiskelijat pääsevät keskustelemaan suoraan kouluttajien kanssa. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla osoitteessa www.rytmiakatemia.fi.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä.  

Hakuohjeet

Rekisteröidy Rytmiakatemia-verkkosivustolle. Kun olet kirjautuneena verkkosivustolle, voit täyttää “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta hakulomakkeen. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille. Kurssimateriaali on opiskelijoiden saatavilla rajoitetun ajan.

Hae mukaan lähettämällä hakemuksesi viimeistään perjantaina 13.1.2023.

Valintaperusteet 

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota ja suuntautumista alalle. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä hakuajan päätyttyä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Interaktiiviset koulutuskerrat 

ke 25.1.2023 klo 17-19 (Zoom) Esiintymissopimukset Roope Rantala

ti 7.2.2023 klo 17-18 (Zoom) Levytyssopimukset Katja Vauhkonen

ti 7.3.2023 klo 17-18 (Zoom) Kustannussopimus Lumi Ollila

Katja Vauhkonen

Manageri, Yrittäjä

Katja Vauhkonen aloitti uransa musiikkialalla vuonna 2005 Sony Music Finlandilla, jossa hän vastasi kotimaisten artistien markkinoinnista ja promootiosta. Vuonna 2016 Vauhkonen siirtyi Fullsteam Managementille artistimanageriksi sekä Fullsteam Recordsille label manageriksi. Fullsteamilla Vauhkonen ehti työskennellä seitsemän vuoden ajan. Tällä hetkellä Vauhkonen toimii yrittäjänä vuonna 2021 perustamassaan K. Vauhkosen Musiikit ja Meiningit -yrityksessä, joka tekee PR & markkinointia ja managerointia paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille. Vauhkosen managementissa ovat tällä hetkellä mm. Stam1na, Stoned Statues ja Block of Flats. Yritystoimintansa ohella Vauhkonen työskentelee osa-aikaisesti IndieCo ry:n toiminnanjohtajana.

Lumi Ollila

Musiikintekijä, Yhteisöasiantuntija

Lumi Ollila on musiikintekijä, joka työskentelee osa-aikaisesti Suomen Musiikintekijöillä yhteisöasiantuntijana. Musiikintekijöillä hänen työnkuvaansa kuuluu jäsenpalvelut, tapahtumien koordinointi sekä neuvonta. Ollila on tehnyt hypyn juristin ammatista musiikintekijäksi vuonna 2016 ja hänellä on oma artistiprojekti Milou, jonka debyyttialbumi “Je m’aime” julkaistiin syyskuussa 2022. Ollilalta löytyy kokemusta erilaisista tehtävistä musiikkialalla aina bilebändissä soittamisesta lastenmusiikin kääntämiseen ja laulamiseen.

Roope Rantala

Toimitusjohtaja, Agentti

Roope Rantala on Dex Viihteen toimitusjohtaja ja agentti. Rantala edustaa yli 35 vuoden ajan toiminnassa olleen ohjelmatoimiston uutta keikkamyyjä-sukupolvea ja hänen rosteriinsa kuuluu monia tunnettuja suomalaisia artisteja kuten Kuningasidea, Katri Ylander, Jesse Kaikuranta, Petra, Aurora, Osmo Ikonen, Johanna Iivanainen ja Viitasen Piia.