Julkaisun promootio ja markkinointi

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Kurssin kuvaus

Kurssin sisältö

Tuntuuko musiikin julkaisuprosessi monimutkaiselta ja ylitsepääsemättömältä? Kuulostaako aggregaattori, ISRC-koodi ja kataloginumero kryptiseltä sananhelinältä? Entä miten saan huomiota omalle julkaisulleni? Haluatko oppia markkinoimaan omaa musiikkiasi, kuten promootion ammattilaiset?

Hae mukaan Julkaisun promootio ja markkinointi -kurssille! Koulutuksessa käydään läpi muun muassa omakustanteisen äänitteen julkaisuprosessin tekniset toimenpiteet, perustiedot teokseen ja äänitteeseen liittyvistä tekijänoikeuksista sekä julkaisun visuaalisen ilmeen rakentaminen. Lisäksi kurssilla opitaan, mistä asioista julkaisun promootio ja markkinointi tyypillisesti koostuu ja se havainnollistetaan myös käytännössä toteuttamalla uusille julkaisuille promootio- ja markkinointisuunnitelma kurssin aikana.

Kurssin tavoitteet

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistunut saa käsityksen siitä, mitä vaiheita musiikin julkaisuprosessiin kuuluu, mitä kirjallista ja visuaalista materiaalia julkaistavan musiikin yhteyteen kannattaa tuottaa ja mitä erilaisia keinoja julkaisun markkinointiin on olemassa.

Kurssin toteutus

Kurssille voi hakea mukaan joko aktiivi- tai passiiviopiskelijana. Aktiiviopiskelijoiden musiikkia julkaistaan kurssin aikana ja julkaisuille tehdään musiikkialan ammattilaisen johdolla promootiosuunnitelma, joka myös toteutetaan. Julkaisuprosessin etenemistä seurataan kurssin aikana ja osallistujat saavat toteutuksesta palautetta kouluttajalta. Kurssille otetaan pilottivaiheessa maksimissaan 3 aktiiviopiskelijaa.

Passiiviopiskelijat osallistuvat luennoille yhdessä aktiiviopiskelijoiden kanssa ja auttavat aktiiviopiskelijoita heidän julkaisujensa promootiossa. Kurssi tarjoaa passiiviopiskelijoille näköalapaikan musiikin käytännön julkaisuprosessiin ja promootioon, joten kurssin sisältö palvelee musiikin julkaisusta kiinnostuneiden artistien lisäksi myös musiikin markkinoinnin parissa työskenteleviä tai siitä kiinnostuneita toimijoita.

Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja, jotka on jaettu kolmeen osioon kouluttajien ja käsiteltävien aihealueiden mukaisesti. Lisäksi kurssi sisältää yhden lähitapaamisen Seinäjoella sekä aikataulutettuja interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joilla opiskelijat pääsevät keskustelemaan suoraan kouluttajien kanssa. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä.

Hakuohjeet

Sekä aktiivi- että passiiviopiskelijat hakevat kurssille alla olevan linkin kautta. Kaikki opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille ja kontaktitapaamiseen.

Mikäli haet kurssille aktiiviopiskelijana, sinulta/yhtyeeltäsi tulee löytyä julkaisukelpoinen masteroitu kappale/kappaleet julkaisua varten. Linkki julkaistavaan kappaleeseen tulee liittää hakemukseen. Vastuu kappaleen toimittamisesta jakelijalle sekä siihen liittyvistä kustannuksista on aktiiviopiskelijalla itsellään ja promootiosuunnitelman toteuttamiseksi musiikin julkaisupäivän tulee olla marraskuussa viikkojen 44-46 aikana. Huomioithan, että biisin valmis master ja julkaisun kansikuva tulee olla toimitettuna jakelijalle viimeistään kolme viikkoa ennen julkaisupäivää.

Passiiviopiskelijana hakiessasi pääset katsomaan ennakkoon kuvatut kurssimateriaalit sekä seuraamaan aktiiviopiskelijoiden julkaisuprosessia ja osallistut omalta osaltasi kappaleiden tiedottamiseen ja promootioon kurssilla sovitun työnjaon mukaisesti.

Hae mukaan kurssille rekisteröitymällä alustalle ja lähettämällä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 18.9.2022.

Valintaperusteet

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota ja aktiiviopiskelijoiden kohdalla myös julkaistavan materiaalin laatua ja julkaisupotentiaalia. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kurssille pääsystä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Interaktiiviset koulutuskerrat 

to 6.10. klo 17-19 (Rytmi-instituutin toimisto) Ryhmäytyminen
to 13.10. klo 17-19 (Zoom) Tehtävänanto ja työnjako
to 27.10. klo 17-19 (Zoom) Tiedote ja promocheck
to 24.11. klo 17-19 (Zoom) Purku/palautesessio

Heta Hyttinen

Manageri ja PR-henkilö

Industry Awards -gaalassa Vuoden managerina palkittu Heta Hyttinen on pitkän linjan musiikkialan ammattilainen, jonka luotsaaman Ginger Vine Managementin PR-asiakkaisiin lukeutuvat useat yhtyeet, kuten Apocalyptica, Within Temptation ja Five Finger Death Punch.