Brändin kiteytys ja visualisointi

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Current Status
Not Enrolled
Price
Suljettu
Get Started

Kurssin kuvaus

Mitä brändin rakentamisella tarkoitetaan? Mistä asioista artistibrändi koostuu ja kuinka omaa artistibrändiä on mahdollista kehittää? Entä miten oma musiikki ja artistius visualisoidaan ja kuinka omaa artistibrändiä ylläpidetään?

Rytmiakatemian Brändin kiteytys ja visualisointi -kurssilla käsitellään brändin rakentamista artistin näkökulmasta. Mikäli olet musiikkia tekevä artisti ja suunnittelet uran rakentamista musiikkialalla, hae mukaan kurssille kehittämään omaa artistibrändiäsi! Kurssin kouluttajana toimii artistimanageri ja yrittäjä Katja Vauhkonen.

Kurssin sisältö

Koulutuksessa avataan, mitä brändäyksellä tarkoitetaan musiikkialalla, mistä asioista artistibrändi koostuu ja kuinka se kiteytetään sanallisesti sekä visuaalisesti. Koulutuksessa esitellään erilaisia artistibrändiesimerkkejä, joiden avulla havainnollistetaan onnistuneesti rakennetun brändin ominaisuuksia.

Kurssille osallistunut toteuttaa sen aikana itselleen brändisuunnitelman, jossa kiteytetään oma osaaminen, taidot sekä erottautumistekijät. Suunnitelma pitää sisällään myös visuaalisen ilmeen havainnollistuksen esim. moodboardin avulla. Suunnitelman tarkoituksena on kiteyttää oman toiminnan ydin ja tavoitteet sekä konkretisoida artistibrändin keskeisimmät ominaisuudet, jotta kurssille osallistuneen on helpompi markkinoida omaa osaamistaan myös ulospäin. Kurssin kouluttaja antaa brändisuunnitelmista palautetta. 

Kurssin tavoitteet 

Tavoitteena on, että kurssille osallistunut ymmärtää brändäyksen merkityksen tavoitteellisen uran rakentamisessa musiikkialalla ja osaa itse kehittää omaa brändiään haluamaansa suuntaan. Konkreettisen brändisuunnitelman tarkoituksena on auttaa tunnistamaan omat vahvuudet ja erottautumistekijät, mikä helpottaa tulevaisuudessa sisällön ja osaamisen markkinointia.

Kurssin toteutus

Kurssille voi hakea kuka tahansa Etelä-Pohjanmaalla asuva musiikkialalla toimiva henkilö eli erillistä pohjakoulutusta ei vaadita. Sisältö on suunnattu erityisesti artisteille ja musiikintekijöille.

Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja sekä interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joissa kurssille osallistuvat pääsevät verkostoitumaan keskenään sekä keskustelemaan kurssin kouluttajan kanssa. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla osoitteessa www.rytmiakatemia.fi. Kurssin aikataulun löydät sivun oikeasta laidasta.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä. 

Hakuohjeet 

Rekisteröidy Rytmiakatemia-verkkosivustolle. Kun olet kirjautuneena verkkosivustolle, voit täyttää haussa olevan kurssin sivulla “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta hakulomakkeen. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille. Kurssimateriaali on opiskelijoiden saatavilla rajoitetun ajan.

Hae mukaan lähettämällä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 23.4.2023.

Valintaperusteet

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota ja suuntautumista alalle. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä hakuajan päätyttyä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Zoom-tapaamiset:

Ti 2.5.2023 klo 16:30-18:30 (tutustuminen ja tehtävänanto)
Moderaattori: Johanna Ahonen

Ti 9.5.2023 klo 16:30-20:30 (alustavien brändisuunnitelmien esittely)
Kouluttaja: Katja Vauhkonen

Ti 23.5.2023 klo 16:30-20:30 (brändisuunnitelmien esittely ja palaute)
Kouluttaja: Katja Vauhkonen

 

Katja Vauhkonen

Manageri, Yrittäjä

Katja Vauhkonen aloitti uransa musiikkialalla vuonna 2005 Sony Music Finlandilla, jossa hän vastasi kotimaisten artistien markkinoinnista ja promootiosta. Vuonna 2016 Vauhkonen siirtyi Fullsteam Managementille artistimanageriksi sekä Fullsteam Recordsille label manageriksi. Fullsteamilla Vauhkonen ehti työskennellä seitsemän vuoden ajan. Tällä hetkellä Vauhkonen toimii yrittäjänä vuonna 2021 perustamassaan K. Vauhkosen Musiikit ja Meiningit -yrityksessä, joka tekee PR & markkinointia ja managerointia paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille. Vauhkosen managementissa ovat tällä hetkellä mm. Stam1na, Stoned Statues ja Block of Flats. Yritystoimintansa ohella Vauhkonen työskentelee osa-aikaisesti IndieCo ry:n toiminnanjohtajana.