Äänittämisen perusteet

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Current Status
Not Enrolled
Price
Suljettu
Get Started

Kurssin kuvaus

Oletko kiinnostunut oman musiikin äänittämisestä? Haluatko tietää, millaista laitteistoa tarvitset äänityksen toteuttamiseen? Entä haluatko oppia, miten erilaiset bändisoittimet mikitetään äänitystä varten halutun lopputuloksen saavuttamiseksi? 

Hae mukaan Äänittämisen perusteet -kurssille! Kurssin tarkoituksena on havainnollistaa käytännönläheisesti, miten ja millaisella laitteistolla erilaisten instrumenttien äänittäminen tapahtuu oikeaoppisesti. Kurssilla käydään läpi muun muassa tila ja akustointi, erilaiset mikrofonit ja kytkennät, kuuntelu sekä tiedostojen hallinta. Sisällössä keskitytään erityisesti perinteisten bändisoitinten, kuten rumpujen, basson, kitaran, koskettimien sekä laulun äänittämiseen. Kurssin kouluttajana toimii äänialan ammattilainen Arttu Volanto, jolla on liki 20 vuoden kokemus äänittämisestä.

Kurssin tavoitteet

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistunut saa käsityksen siitä, miten ja millaisella välineistöllä äänitystilanteeseen on hyvä valmistautua ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta äänitys onnistuu toivotulla tavalla. Kurssi sisältää miksaamiseen liittyviä tehtäviä, joita käydään yhdessä läpi kurssin kouluttajan kanssa.

Kurssin toteutus

Kurssille voi hakea kuka tahansa Etelä-Pohjanmaalla asuva äänittämisestä kiinnostunut henkilö eli erillistä pohjakoulutusta ei vaadita. Sisältö on suunnattu erityisesti musiikintekijöille sekä musiikkiteknologiasta ja musiikkibisneksestä kiinnostuneille tai alalla jo työskenteleville henkilöille. 

Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja sekä aikataulutettuja interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joilla opiskelijat pääsevät keskustelemaan suoraan kurssin kouluttajan kanssa. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla osoitteessa www.rytmiakatemia.fi.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä. 

Hakuohjeet

Rekisteröidy Rytmiakatemia-verkkosivustolle. Kun olet kirjautuneena verkkosivustolle, voit täyttää “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta hakulomakkeen. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille. Kurssimateriaali on opiskelijoiden saatavilla rajoitetun ajan.

Hae mukaan lähettämällä hakemuksesi viimeistään maanantaina 31.7.2023.

Valintaperusteet

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota sekä kiinnostusta aiheeseen. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä hakuajan päätyttyä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Kurssin Zoom-tapaamiset:

Ti 8.8.2023 klo 17:00-18:00

Ti 15.8.2023 klo 17:00-20:00

Ti 22.8.2023 klo 17:00-20:00

 

Arttu Volanto

Tuottaja ja äänisuunnittelija

Arttu Volanto on freelancer musiikin tuottaja ja äänisuunnittelija Tampereelta. Koko elämänsä musiikin, äänen, soittamisen, tuottamisen ja ennen kaikkea kuuntelemisen äärellä viettänyt äänialan ammattilainen on toteuttanut vuosien varrella lukuisia projekteja tyylisuunnilla laidasta laitaan: Idols ja Voice -artisteista (Antti Railio, Kristiina Brask), indierockiin (Verhot, The Blanko) ja veteraaneista (Dingo, Jope Ruonansuu) tuoreisiin tulokkaisiin (Antivalent, Tunnelbana). Lisäksi kokemusta löytyy vuosien ajalta television ja elokuvan puolelta niin Selviytyjien kuin Farmin äänitöistä.