Sound Design

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Kurssin kuvaus

Hae mukaan Rytmiakatemian Sound Design -kurssille! Kurssilla tutustutaan äänisuunnitteluun digitaalisen musiikin tuotannon näkökulmasta. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa syntetisaattoreiden perustoiminnot soundien luomisessa, efektointi, miksaaminen ja taajuusalueiden sekä stereokuvan huomioon ottaminen äänikokonaisuuden luomisessa. Lisäksi keskustellaan täysin uuden äänimateriaalin käyttämisestä: sen tallentamisesta luonnossa ja tuomisesta digitaaliseen ympäristöön muokattavaksi, sekä kappaleiden tuottamisesta aluksi demosoundein ja loppuvaiheessa niiden vaihtamisesta parhaisiin mahdollisiin soundivaihtoehtoihin.

Kouluttajat

Kurssin pääasiallisena kouluttajana ja Zoom-tapaamisten vetäjänä toimii Toni Kurkimäki. 30 vuoden DJ-uran tehnyt Toni “DJ Tony” Kurkimäki on elektronisen musiikin asiantuntija, joka aloitti musiikin tekemisen 90-luvun alkupuolella Amiga-tietokoneella ja samplerilla. Tunnetuin hänen musiikkiprojekteistaan on kansainvälistä mainetta konemusiikkipiireisssä saavuttanut Syna. Aktiivisesti musiikin kanssa työskentelevä mies toimii myös radiotoimittajana.

Kurkimäen lisäksi kurssimateriaalilla kuullaan myös vierailevien asiantuntijoiden, Jarkko Ripsomaan sekä Tommi Lindellin ajatuksia ja kokemuksia äänisuunnittelusta. Jarkko Ripsomaa on säveltäjä-tuottaja ja “synavelho”, jolla on yli 20 vuoden kokemus elektronisen musiikin tuottamisesta. Ripsomaa on myös Aurium-bändin artisti ja tehnyt musiikkia monille kokoonpanoille, kuten Poju, Hausmylly ja Sandman.

Tommi Lindell on helsinkiläinen muusikko ja musiikintekijä, joka on 80-luvulta lähtien toiminut monenkirjavissa tehtävissä suomalaisessa musiikkielämässä. Kokemusta löytyy soittamisesta ja “konevelhoilusta” lukuisissa bändeissä ja äänilevytuotannoissa (mm. RinneRadio, Raptori, Neljä Ruusua, Tommi Läntinen, Sami Saari), sekä televisio-ohjelmissa, teattereissa ja nykysirkusesityksissä. Omaa musiikkia Lindell on julkaissut mm. nimillä Lindelltronics, Lindellandia ja LNDL.

Kurssin tavoitteet

Kurssilla opitaan ymmärtämään ääniaaltojen muodostamista, luomista sekä muokkaamista. Tavoitteena on, että kurssille osallistunut oppii, millä eri laitteilla ja tavoilla on mahdollista tehdä luonnollisia ja synteettisiä ääniä, ja miten muokata sekä tallentaa niitä.

Kurssin toteutus

Kurssille voi hakea kuka tahansa Etelä-Pohjanmaalla asuva äänisuunnittelusta ja musiikin tekemisestä sekä tuottamisesta kiinnostunut henkilö eli erillistä pohjakoulutusta ei vaadita.

Kurssi pitää sisällään kattavan, kolmen kouluttajan kanssa toteutetun videomuotoisen koulutusmateriaalin sekä interaktiivisia Zoom-tapaamisia. Lisäksi kurssilla tehdään harjoitustyö, johon on mahdollista saada kouluttajalta palautetta ja kehitysehdotuksia. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla osoitteessa www.rytmiakatemia.fi.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu erityisesti eteläpohjalaisille. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen alaisuudessa toteutettava kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä.

Hakuohjeet

Rekisteröidy Rytmiakatemia-verkkosivustolle. Kun olet kirjautuneena verkkosivustolle, voit täyttää kurssisivun oikeassa ylälaidassa sijaitsevan “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta hakulomakkeen. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille. Kurssimateriaali on opiskelijoiden käytössä rajoitetun ajan.

Hae mukaan lähettämällä hakemuksesi viimeistään keskiviikkona 9.8.2023.

Valintaperusteet

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota sekä kiinnostusta aiheeseen. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä hakuajan päätyttyä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Kurssin Zoom-tapaamiset: 

Ke 16.8. klo 18-21

Ke 23.8. klo 18-21

 

Toni Kurkimäki

30 vuoden DJ-uran tehnyt Toni “DJ Tony” Kurkimäki on elektronisen musiikin asiantuntija, joka aloitti musiikin tekemisen 90-luvun alkupuolella Amiga-tietokoneella ja samplerilla. Tunnetuin hänen musiikkiprojekteistaan on kansainvälistä mainetta konemusiikkipiireisssä saavuttanut Syna. Aktiivisesti musiikin kanssa työskentelevä mies toimii myös radiotoimittajana.