Miksaamisen perusteet

[course_image_enrolled]
[course_video_enrolled]

Price: $1.00

Et vielä ole osallistunut tähän kurssiin - rekisteröidy mukaan oheisesta painikkeesta!.

Current Status
Not Enrolled
Price
Suljettu
Get Started
Tämä kurssi ei ole vielä alkanut

Kurssin kuvaus

Oletko kiinnostunut musiikin miksaamisesta, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Mitä erilaisia vaiheita miksaukseen yleensä kuuluu ja miten eri instrumentteja käsitellään? Entä miten esimerkiksi kompressoria ja ekvalisaattoria käytetään? 

Olet sitten musiikintekijä, bändin jäsen tai ääniteknologiasta kiinnostunut ja haluat laajentaa osaamistasi miksaamisen puolelle, tämä kurssi on juuri sinua varten! Kurssilla käydään nimensä mukaisesti vaihe vaiheelta läpi miksaamisen perusteet, havainnollistetaan yleisimmät termit ja toiminnot käytännössä sekä miksataan musiikkia. Kurssin kouluttajana toimii 15 vuotta äänen miksauksen parissa työskennellyt Arttu Volanto.

Kurssin tavoitteet

Tavoitteena on, että kurssille osallistunut saa käsityksen siitä, miten musiikkia miksataan käytännössä ja millaisia toimintoja DAW-ohjelmistoista löytyy miksauksen toteuttamiseen. Opiskelija miksaa kurssin aikana myös itse musiikkia ja saa vinkkejä ja palautetta kouluttajalta.

Kurssin toteutus

Kurssille voi hakea kuka tahansa Etelä-Pohjanmaalla asuva miksaamisesta kiinnostunut henkilö eli erillistä pohjakoulutusta ei vaadita. Osallistujalla on kuitenkin hyvä olla kokemusta musiikkitiedostojen käsittelystä sekä mahdollisuus käyttää kurssin aikana vapaavalintaista DAW-ohjelmaa (Logic, Cubase, Ableton yms.). Lisäksi miksausta varten opiskelija tarvitsee mahdollisuuden musiikin kuunteluun joko kaiuttimilla tai kuulokkeilla. 

Kurssi pitää sisällään itsenäisesti opiskeltavia videomateriaaleja sekä aikataulutettuja interaktiivisia Zoom-tapaamisia, joilla opiskelijat pääsevät keskustelemaan kurssin aiheista kurssin kouluttajan kanssa. Opiskelumateriaali julkaistaan Rytmiakatemia-verkkoalustalla osoitteessa www.rytmiakatemia.fi.

Kurssi on pilottivaiheessa maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalla asuville. Koska kyseessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen kurssi, osallistujilta edellytetään ESR-hankkeisiin liittyvien seurantatieto- sekä palautelomakkeiden täyttämistä.  

Hakuohjeet

Rekisteröidy Rytmiakatemia-verkkosivustolle. Kun olet kirjautuneena verkkosivustolle, voit täyttää “Lähetä hakemus” -painikkeen kautta hakulomakkeen. Kurssille hyväksytyt opiskelijat saavat pääsyn ennakkoon kuvattuun kurssimateriaaliin sekä interaktiivisille Zoom-luennoille. Kurssimateriaali on opiskelijoiden saatavilla rajoitetun ajan.

Hae mukaan kurssille lähettämällä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 20.8.2023.

Valintaperusteet

Hakuvaiheessa arvioidaan erityisesti hakijoiden motivaatiota sekä kiinnostusta aiheeseen. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla kurssille pääsystä hakuajan päätyttyä sekä lähetetään tarkemmat ohjeet etenemisestä.

Aikataulu

Kurssin Zoom-tapaamiset: 

Ti 29.8.2023 klo 17:00-18:00

Ti 5.9.2023 klo 17:00-20:00

Ti 12.9.2023 klo 17:00-20:00

Arttu Volanto

Tuottaja ja äänisuunnittelija

Arttu Volanto on freelancer musiikin tuottaja ja äänisuunnittelija Tampereelta. Koko elämänsä musiikin, äänen, soittamisen, tuottamisen ja ennen kaikkea kuuntelemisen äärellä viettänyt äänialan ammattilainen on toteuttanut vuosien varrella lukuisia projekteja tyylisuunnilla laidasta laitaan: Idols ja Voice -artisteista (Antti Railio, Kristiina Brask), indierockiin (Verhot, The Blanko) ja veteraaneista (Dingo, Jope Ruonansuu) tuoreisiin tulokkaisiin (Antivalent, Tunnelbana). Lisäksi kokemusta löytyy vuosien ajalta television ja elokuvan puolelta niin Selviytyjien kuin Farmin äänitöistä.